Çilekli pandispanya pastası nasıl yapılır?

Misafirlerinizi etkileyecek nefis bir çilekli pandispanya pastası hazırlamak için doğru adrestesiniz. Yumuşacık pandispanyası, hafif kreması ve taze çileklerle hazırlanan bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Özenle hazırlanmış adımları takip ederek profesyonel pastacılık deneyimini mutfağınıza taşıyabilirsiniz.

26 Kasım 2025

Çilekli Pandispanya Pastası Tarifi


Malzemeler (8-10 Kişilik):

  • Pandispanya İçin
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Krema İçin
  • 500 ml sıvı krema
  • 1 paket krem şanti
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Şurup İçin
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • Diğer Malzemeler
  • 500 gr taze çilek
  • Yarım su bardağı çilek reçeli (süsleme için)

Yapılışı:


Pandispanya Hazırlığı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri mikserle 5-6 dakika yüksek hızda çırpın, karışım krema kıvamına gelinceye kadar devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş 24 cm'lik kelepçeli kalıba dökün.
  • 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Pişen pandispanyayı 5 dakika kalıpta beklettikten sonra tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Şurup Hazırlığı:

  • Su ve şekeri küçük bir tencerede kaynatın, şeker eriyince vanilini ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.

Krema Hazırlığı:

  • Krema, krem şanti ve toz şekeri soğuk bir kapta mikserle katılaşana kadar çırpın.

Pastanın Montajı:

  • Soğuyan pandispanyayı üç eşit katmana ayırın.
  • Alt katmanı servis tabağına yerleştirin, şurup ile ıslatın.
  • Kremadan bir kat sürün, dilimlenmiş çilekleri dizin.
  • İkinci katmanı ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.
  • Son katmanı kapatıp tüm pastanın dışını kremayla kaplayın.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Süsleme:

  • Dinlenmiş pastanın üzerine kalan kremayı sıkma torbası ile süsleyin.
  • Taze çileklerle ve eritilmiş çilek reçeli ile pastayı süsleyin.

Servis Önerisi:

  • Pastayı buzdolabında 1 saat daha soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yumurtaların oda sıcaklığında olması pandispanyanın daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Kremayı çırparken kullanacağınız kabı ve mikser aparatlarını buzdolabında soğutursanız krema daha çabuk kıvam alır.
  • Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;