Cilekli muzlu pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Taze meyvelerin enfes uyumuyla hazırlanan bu pastada, yumuşacık kek katmanları arasında krem şanti ve meyve dolgusu bulunuyor. Pratik malzemelerle evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı, özel günleriniz için şık bir alternatif sunuyor.

24 Kasım 2025

Çilekli Muzlu Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema İçin:


  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Üzeri İçin:


  • 2 adet muz
  • 15-20 adet çilek
  • 1 paket çilekli pasta sosu (veya çilek reçeli)

Yapılışı:

  • İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kalıba dökün.
  • 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan keki ikiye bölün.
  • Alt katmanın üzerine krem şantinin yarısını sürün.
  • Dilimlenmiş muzları ve çilekleri kremanın üzerine dizin.
  • Üst katmanı kapatın ve pastanın tüm yüzeyine kalan krem şantiyi sürün.
  • Pastanın üzerini dilimlenmiş çilek ve muzlarla süsleyin.
  • Çilekli pasta sosunu veya reçeli ısıtıp soğuttuktan sonra pastanın üzerine gezdirin.
  • Pastayı buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not: Pastayı daha lezzetli hale getirmek için keki soğuduktan sonra üzerine sütle ıslatabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;