Çilekli muzlu kakaolu pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Çilek ve muzun lezzet uyumuyla hazırlanan bu nefis pasta, kakao katmanları ve kremalı dokusuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, görsel şölen sunarken damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

26 Kasım 2025

Çilekli Muzlu Kakaolu Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema
  • 100 gram tereyağı

Üzeri İçin:


  • 2 adet muz
  • 250 gram çilek
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180 derecede 30-35 dakika pişirin
  • Keki soğumaya bırakın

Krema Yapımı:

  • Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alın
  • Topak kalmayana kadar sürekli karıştırarak pişirin
  • Göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin
  • Ilıyınca tereyağı ve kremayı ekleyip mikserle çırpın
  • Buzdolabında soğumaya bırakın

Montaj:

  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt kata kremanın yarısını sürün
  • Dilimlenmiş muzları ve çilekleri dizin
  • Üst katı kapatıp tüm pastayı krema ile kaplayın
  • Üzerini dilimlenmiş çilek ve muzlarla süsleyin
  • Çikolata sosu gezdirin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Keki ılıkken kesmeyin, tam soğusun
  • Krema tam soğumadan tereyağı eklemeyin
  • Muzları kararmaması için limon suyuna batırabilirsiniz
  • Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;