Çilekli kırmızı pastanın tarifi nasıl yapılır?

Canlı kırmızı rengi ve taze çileklerle süslenmiş bu nefis pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Krem şantinin hafif dokusu ve çileklerin tatlı ekşi aroması, yumuşacık pandispanyada buluşuyor. Görsel şölen sunan bu tatlı, hem hazırlaması kolay hem de misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet şöleni vaat ediyor.

26 Kasım 2025

Çilekli Kırmızı Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 250 gram taze çilek
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kırmızı gıda boyasını ekleyip homojen bir renk elde edene kadar karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan pastayı ikiye bölün, arasına krem şanti ve dilimlenmiş çilekleri serpiştirin.
  • Pastanın üzerini ve yanlarını krem şantiyle kaplayın, üzerini çileklerle süsleyin.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not:


  • Çilekleri taze kullanmak pastanın lezzetini artırır. İsteğe bağlı olarak pasta üzerine çikolata sosu da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;