Çilek reçelli pasta nasıl yapılır? tarifi nedir?

Taze çileklerin lezzetiyle hazırlanan bu nefis pasta, yumuşacık kek katları ve kremalı dokusuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak. Pratik malzemelerle evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Çilek Reçelli Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml krema

Çilek Reçeli İçin:


  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  • Öncelikle kek hamurunu hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 180°C fırında 30-35 dakika pişirin
  • Kremayı hazırlamak için tüm malzemeleri (krema hariç) tencereye alın
  • Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin
  • Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın
  • Çilek reçeli için çilekleri küp küp doğrayın
  • Şekerle birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin
  • Limon suyu ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın
  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt kata kremadan sürüp çilek reçeli serpin
  • Üst katı kapatıp tüm pastayı kremayla kaplayın
  • Üzerini çilek reçeli ve taze çileklerle süsleyin
  • En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Kekin tam pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edin
  • Krema soğuduktan sonra kremayı ekleyin, aksi halde kesilebilir
  • Çilek reçelini çok koyu olmayacak şekilde pişirin
  • Pastayı dinlendirmeden kesmeyin, dağılabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;