Çikolatayla muzun buluştuğu pasta nasıl yapılır?

Damaklarda iz bırakan bir lezzet arayanlar için, çikolata ve muzun mükemmel uyumunu taçlandıran nefis bir pasta tarifi. Yumuşacık kakao kokulu kek katmanları, taze muz dilimleri ve krem şantinin hafifliği, üzerini kaplayan parlak çikolata sosuyla buluşuyor. Görsel şölen sunan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

20 Kasım 2025

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):

  • Kek için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Krema için
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 3-4 adet olgun muz
  • Üzeri için
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.

2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.

4. Yağlanmış kelepçeli kalıba kek harcını dökün ve 180°C önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

5. Kek pişerken, krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın ve buzdolabında bekletin.

6. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün. Alt katmanı servis tabağına yerleştirin.

7. Krem şantinin yarısını kekin üzerine yayın, dilimlenmiş muzları dizin.

8. Üst kek katmanını kapatın ve kalan krem şantiyi tüm pastanın üzerine yayın.

9. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, tereyağını ekleyip karıştırın ve pastanın üzerine gezdirin.

10. Son olarak kalan muz dilimleriyle süsleyip en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Püf Noktaları:


  • Muzların olgun olması pastaya daha iyi tat verir
  • Kekin tamamen soğumasını bekleyin
  • Çikolata sosunu çok sıcak dökmeyin
  • Dinlendirme süresi pastanın lezzetini artırır

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;