Çikolata soslu alman pastası nasıl yapılır?

Çikolata sosuyla kaplanmış nefis pandispanya katları, vişne dolgusu ve kremşantinin buluştuğu Alman mutfağının ikonik tatlısı Kara Orman Pastası'nın sırları. Evde nasıl mükemmel bir şekilde hazırlayacağınızı keşfedin.

26 Kasım 2025

Çikolata Soslu Alman Pastası (Schwarzwälder Kirschtorte) Tarifi


Alman pastası, özellikle Schwarzwälder Kirschtorte (Kara Orman Pastası) olarak bilinen bu lezzet, çikolatalı pandispanya, vişne dolgusu ve kremşanti ile hazırlanan bir klasiktir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir versiyonu:

Malzemeler (8-10 Kişilik):


  • Pandispanya için
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Vişne dolgusu için
  • 1 kavanoz vişne konservesi (yaklaşık 400g, suyu ile)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1-2 yemek kaşığı kirsch (vişne likörü, isteğe bağlı)
  • Kremşanti için
  • 500 ml soğuk sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı toz pudra şekeri
  • 1 paket kremşanti stabilizatörü (tercihe bağlı)
  • Çikolata sosu için
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Süsleme için
  • Çikolata kıyması veya rendelenmiş çikolata
  • Taze vişne veya kiraz

Yapılışı:


  • Pandispanya hazırlığı: Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, hafifçe karıştırın. Sıvı yağı ekleyip spatula ile yedirin. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişmiş olduğundan emin olun, soğumaya bırakın.
  • Vişne dolgusunu hazırlayın: Vişneleri suyundan ayırın, suyu bir tencereye alın. Nişastayı biraz suyla açıp vişne suyuna ekleyin, kıvam alana kadar kaynatın. Vişneleri ve likörü ekleyip soğumaya bırakın.
  • Kremşantiyi çırpın: Soğuk kremayı, pudra şekeri ve stabilizatörle sertleşene kadar çırpın, buzdolabında bekletin.
  • Pastayı birleştirin: Soğuyan pandispanyayı iki veya üç katmana ayırın. Alt katmanı bir servis tabağına yerleştirin, üzerine vişne dolgusunu yayın, biraz kremşanti sıkın. İkinci katmanı ekleyip kremşantiyi tüm pastaya yayın.
  • Çikolata sosu: Çikolatayı benmari usulü eritin, süt ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğuyunca pastanın üzerine gezdirin.
  • Süsleme: Kenarlara kremşanti sıkıp çikolata kıyması serpin, üstüne vişneler yerleştirin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

İpuçları:

  • Pandispanyayı nemli kalmaması için soğuduktan sonra dilimleyin.
  • Likör kullanmak istemezseniz, vişne suyuna birkaç damla badem esansı ekleyebilirsiniz.
  • Kremşantinin erimemesi için pastayı servise kadar buzdolabında saklayın.

Bu tarifle, Alman mutfağının sevilen tatlısını evinizde keyifle yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;