Cahide Sultan Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 200 gram tereyağı
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kontrol edin.
- Kek soğurken, kremayı hazırlayın: Süt, şeker, un, nişasta ve vanilini tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakın, sonra yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırpın.
- Soğuyan keki ikiye bölün, arasına kremayı sürün. Üstünü ve yanlarını da kremayla kaplayın.
- Hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Not: Pasta dinlendikten sonra daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!
|