Cahide jibek pastane poğaçası nasıl yapılır?

Pastane lezzetini evinize taşıyan bu nefis poğaça tarifi, yumuşacık dokusu ve bol iç malzemesiyle kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Taze beyaz peynir ve maydanozun harmanlandığı iç dolgusu, çıtır dış kabuğuyla buluşarak klasik bir lezzeti yeniden yorumluyor.

24 Kasım 2025

Cahide Jibek Pastane Poğaçası Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için çörek otu ve susam

İç Malzemesi:


  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Yapılışı:


  • Ilık süt ve suyu bir kaba alın. İçine maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Hamur toparlanmaya başlayınca sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Bu sırada iç malzemesi için beyaz peyniri rendeleyip ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafifçe un serperek açın.
  • Açtığınız hamuru istediğiniz büyüklükte kesip iç malzemesini paylaştırın.
  • Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerlerine çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Püf Noktaları:

  • Maya karışımının ılık olması mayalanmayı hızlandırır
  • Hamuru çok sert yoğurmayın
  • İç malzemesi olarak kaşar peyniri veya kıyma da kullanabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak çay ile birlikte servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;