Burçaklı Muhallebili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- Burçak bisküvi: 1 paket (yaklaşık 200 gram)
- Süt: 4 su bardağı
- Toz şeker: 1 su bardağı
- Un: 3 yemek kaşığı
- Nişasta: 2 yemek kaşığı
- Yumurta sarısı: 2 adet
- Tereyağı: 2 yemek kaşığı
- Vanilya: 1 paket
- Kakao: 2 yemek kaşığı (üzeri için)
- Hindistan cevizi: 2 yemek kaşığı (üzeri için)
Yapılışı:
- İlk olarak, muhallebi hazırlamak için bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını ekleyin. İyice çırpın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
- Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaştığında tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın.
- Burçak bisküvileri bir kaseye koyup üzerine biraz süt gezdirerek yumuşamalarını sağlayın (fazla ıslatmamaya özen gösterin).
- Bir pasta kalıbının tabanına yumuşayan burçak bisküvilerin yarısını döşeyin, üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını yayın.
- Kalan burçak bisküvileri ikinci kat olarak yerleştirin, üzerine muhallebinin geri kalanını ekleyin ve düzeltin.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat bekletin, iyice soğuyup katılaşmasını sağlayın.
- Servis yapmadan önce üzerini kakao ve Hindistan cevizi ile süsleyin.
- Dilimleyip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
|