Borcamda ispanaklı pasta nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir börek alternatifi olan ıspanaklı borcam pasta, hem besleyici hem de görsel olarak iştah açıcı bir seçenek sunuyor. Taze ıspanak ve beyaz peynirin enfes uyumu, çıtır yufka katmanlarıyla birleşerek ev yapımı bir şölene dönüşüyor.

24 Kasım 2025

Ispanaklı Borcam Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket yufka (3 adet)
  • 500 gram taze ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram beyaz peynir (rendelenmiş veya ufalanmış)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (sos için)
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • İlk olarak, ıspanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayın.
  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ıspanak karışımına beyaz peyniri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın. İç harcı hazır.
  • Başka bir kapta, süt, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu çırpın. Sosu hazırlayın.
  • Borcamı yağlayın. Bir yufkayı borcama serpin, üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. İkinci yufkayı serpin ve tekrar sos dökün.
  • İkinci yufkanın üzerine ıspanaklı harçı yayın, üçüncü yufkayı kapatın ve kalan sosu üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;