Bonibonlu kelebek pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Renkli bonibonların neşe kattığı, yumuşacık bir kek ve kremşanti uyumuna sahip bu kelebek pasta, özel günleriniz için hem görsel şölen hem de lezzet şöleni vaat ediyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, çay saatlerinizi ve kutlamalarınızı unutulmaz kılacak.

24 Kasım 2025

Bonibonlu Kelebek Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket bonibon (renkli çikolata drajeler)

Kreması İçin:


  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket bonibon (küçük parçalar halinde doğranmış)

Yapılışı:


  • Öncelikle fırını 180°C'ye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • En son bonibonları ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın
  • Yağlanmış kelebek kalıbına dökün
  • 180°C fırında 30-35 dakika pişirin
  • Kek piştikten sonra soğumaya bırakın

Krema Hazırlığı:

  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın
  • Doğranmış bonibonları kremaya ekleyip karıştırın
  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanın üzerine kremayı sürün
  • Üst katmanı kapatın
  • Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayın
  • Üzerini bonibonlarla süsleyin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Not: Pastayı daha lezzetli yapmak için kekin içine rendelenmiş limon kabuğu da ekleyebilirsiniz. Bonibonların renkli görüntüsü pastaya çok güzel bir görünüm katacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;