Bisküvili karamelli pasta nasıl yapılır? tarifi nedir?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için bisküvili karamelli pasta ideal bir seçim. Kremasıyla ve karamel sosuyla damaklarda iz bırakan bu soğuk tatlı, özellikle misafirler için hazırlanabilecek en kolay alternatiflerden biri.

24 Kasım 2025

Bisküvili Karamelli Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu karamel sos (hazır veya ev yapımı)
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Ceviz veya fındık (isteğe bağlı, üzeri için)

Yapılışı:


1. Krema Hazırlama:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, kakao, un ve vanilyayı ekleyin.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan almadan hemen önce tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Kremayı soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

2. Krem Şanti Hazırlama:

  • Toz krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpma teli veya mikserle katılaşana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız soğumuş kremayla krem şantiyi yavaşça karıştırarak birleştirin.

3. Katların Oluşturulması:

  • Orta boy bir borcama veya servis tabağına bisküvileri tek sıra halinde dizin.
  • Bisküvilerin üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün.
  • Üzerine tekrar bisküvi dizip kremayla kaplayın. Bu işlemi bisküvi ve krema bitene kadar tekrarlayın (en üst kat krema olmalı).

4. Karamel Sos Eklenmesi:

  • Pastanın en üst katına karamel sosu düzgün bir şekilde yayın.
  • İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık serpiştirebilirsiniz.

5. Dinlendirme:

  • Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kremayı soğuturken buzdolabına koyabilirsiniz, daha hızlı soğur.
  • Bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz, ancak bu durumda daha yumuşak bir kıvam elde edersiniz.
  • Ev yapımı karamel sos için 1 su bardağı şekeri eritip, 1 su bardağı sıcak krema ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Not: Bu pratik pasta tarifi, pişirme gerektirmediği için özellikle yaz aylarında ve acil misafir durumlarında kurtarıcı olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;