Beyaz çikolata ve petibörle nefis bir pasta tarifi mi arıyorsun?

Petibör bisküvilerin çıtır dokusuyla beyaz çikolatanın kremsi lezzetini buluşturan bu pratik pasta, özel günlerde veya aniden gelen tatlı krizlerinde imdada yetişecek. Soğuk servis edilen pastanın katmanları arasında eriyen bisküviler, her dilimde farklı bir deneyim sunuyor.

24 Kasım 2025

Beyaz Çikolatalı Petibör Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 300 gram beyaz çikolata
  • 200 ml krema
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (isteğe bağlı)
  • Üzeri için rendelenmiş beyaz çikolata veya hindistan cevizi

Yapılışı:


  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Bir tencerede krema, tereyağı ve sütü ısıtın (kaynatmayın).
  • Eritilmiş beyaz çikolatayı bu karışıma ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Vanilyayı ekleyin, dilerseniz pudra şekerini de ilave edin.
  • Petibör bisküvileri pasta kalıbının tabanına dizin.
  • Üzerine hazırladığınız beyaz çikolata sosundan bir kat dökün.
  • Bu işlemi bisküvi ve sos bitene kadar kat kat tekrarlayın.
  • Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerini rendelenmiş beyaz çikolata veya hindistan cevizi ile süsleyin.

Püf Noktaları:


  • Bisküvileri sosa batırarak da dizerek daha nemli bir pasta elde edebilirsiniz.
  • Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzun olursa pasta o kadar lezzetli olur.
  • Çikolatayı eritirken yüksek ateşte bırakmayın, aksi halde yanabilir.

Servis Önerisi:

  • Pastayı dilimledikten sonra üzerine biraz meyve sosu veya çilek ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;