Babaanne usulü kurabiye tarifini nasıl yapabilirim?
Nostaljik lezzetlerin en sevilenlerinden biri olan kurabiyeler, bu tarifle birlikte çocukluk anılarınıza bir yolculuk vaat ediyor. Tereyağının mis kokusu ve tam kıvamında bir hamurla hazırlanan bu babaanne usulü kurabiyeler, her ısırıkta sıcak bir mutluluk hissi sunuyor.
Babaanne Usulü Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Geniş bir karıştırma kabına yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini alın. Bir spatula veya mikserle krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. 2. Karışıma yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. Ardından vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. 3. Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur çok sert olursa süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. 4. Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarın veya elinizle şekil verin. 6. Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. İsterseniz üzerlerine susam serpebilirsiniz. 7. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya hafif pembeleşene kadar pişirin. 8. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Püf Noktaları:
Bu tarifle, mis gibi kokan, tam babaanne eli değmiş gibi lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)









