Aşko pastası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Sevgiyle hazırlanan bu özel pasta, yumuşacık keki ve kremalı dokusuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni vaat ediyor. Hindistan cevizi ve çikolata sosunun uyumuyla görsel bir şölene dönüşen tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

24 Kasım 2025

Aşko Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi
  • Çikolata sosu

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180°C fırında 30-35 dakika pişirin

Krema Hazırlığı:

  • Tüm malzemeleri tencereye alın
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Soğumaya bırakın
  • Kremayı ekleyip mikserle çırpın

Montaj:

  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanı kalıba yerleştirin
  • Kremasının yarısını sürün
  • Üst katmanı koyun
  • Kalan kremayı üzerine yayın
  • Hindistan cevizi ve çikolata sosu ile süsleyin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Not: Pastanızı buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;