{ "title": "Yalancı Köstebek Pasta", "image": "https://www.kostebekpasta.gen.tr/images/yalanci-kostebek-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 03:34:55", "author": "Beyza yakar", "article": [ { "article": "Yalancı Köstebek Pasta, Pasta, börek, kek, tatlı ve tuzlu yiyecekler Türk mutfağının olmazsa olmazı olup fazlasıyla çeşidi bulunmaktadır. Kahvelerimizin yanına, beş çaylarının yanına, misafirlerimize mutlaka tatlı ve tuzlu yiyecekler yapılır ve ikram edilir. Bu gelenek Osmanlı zamanından beri devam etmektedir. Günlerde, arkadaşlarımıza, dostlarımıza evimize geldiğinde çayın yanına bir tuzlu ve bir tatlı yiyecek yaparız. Özellikle de her bayanın hazırladıkları yiyeceklerin sunumda güzel durması için onları güzelce süslerler. Süslü pastalar yapılır. Bu süslü pastalardan biri de bugünkü vereceğim tarif olan yalancı köstebek pasta tarifidir. Görüntüsü de tadı da çok güzeldir. Şimdiden kolay gelsin.

Yalancı Köstebek Pasta Malzemeleri
Üzeri için
Yalancı köstebek pasta nasıl yapılır?

Önceden yapılmış olan köstebek pastasının kekini istersek bir poşete koyup buzdolabında saklayabiliriz. Eğer saklarsak bu tarifimizde kullanabiliriz. Tencereye süt, un, mısır nişastasını ve şekeri koyuyoruz. Karıştırıp muhallebimizi göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi ılımaya bırakıyoruz. Ilımaya bırakılan muhallebinin içine krem şantimizi koyup mikserler ya da karıştırıcı ile iyice çırparak pembe kremayı elde ediyoruz. Kalıbımızın içine streç film koyup üstüne bir sıra bisküvileri diziyoruz. Tekrar muhallebi tekrar bisküvi koyup, üstüne tekrar muhallebiyi sürüp dolaba koyuyoruz. Akşamdan dolaba koyunca daha güzel donduğu İçin tercihe göre de akşamdan koyabilirsiniz. İyice soğuduktan sonra dolaptan çıkarıp tepsiye ters çeviriyoruz. Üstüne de önceden kalan köstebek pastasının kekinin kırıntılarını koyabilirsiniz ya da bisküvileri kırıp üstüne yayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }