{ "title": "Pandispanyadan Köstebek Pasta", "image": "https://www.kostebekpasta.gen.tr/images/pandispanyadan-kostebek-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 00:17:57", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Pandispanyadan Köstebek Pasta, en çok çocukların severek tükettiği pandispanyalı köstebek pastayı evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Genellikle köstebek pastayı yapmak isteyen hanımlar markette hazır olanları kullanarak yapmaktadır. Oysa evde hazırlanan pandispanya keki ile muhteşem lezzette bir köstebek pasta hazırlamak mümkündür. Pandispanyalı köstebek pastayı ister çocuklarınıza isterseniz eve gelen konuklarınıza hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

Pandiapanyadan Köstebek Pasta İçin Gerekli Olan malzemeleri
Kreması İçin Gerekli Olan malzemeleri
Pandispanyadan Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

İlk önce çukur bir kabın içerisine yumurtaları kıralım ve ardından içine toz şekeri ilave edip iyice çırpalım. Çırpmak için mikser ya da karıştırıcı kullanabilirsiniz. Daha sonra yumurtanın içine sıvı yağı ekleyerek 4-5 dakika kadar çırpın. Ardından unu ve kabartma tozunu ince küçük bir eleğin içinden havadan sallayarak yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın. Aynı şekilde şekerli vanilya ve kakaoyu da havadan eleyerek iyice karıştıralım. Eğer karışım çok cıvık olmuşsa içine bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Bu sizin el ayarına göre ayarlanabilir. Yuvarlak bir kek kalıbının her tarafını margarin ile iyice yağlayın ve bir miktar un serpin. Tepsiyi yağlarken kenarları kesinlikle yağlamayın ve unu kalıbın her tarafına ulaşmasını sağlayalım. Ardından kalıbın içindeki fazla unu ters çevirerek alabilirsiniz.

Hazırlanan pandispanya kekinin hamurunu kelepçeli olan kek kalıbının içerisine dökelim ve hafif bir şekilde sallayarak yayılmasını sağlayalım. Daha sonra önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar pişirelim. Pandispanya kekini pişirirken kesinlikle fırının kapağını açmayalım ve kek piştikten sonra kalıptan çıkarmadan önce soğuması için kenarda bekletelim. Bu arada hazır toz krem şantileri geniş bir kâsenin içine alalım ve üzerine soğuk süt ilave ederek iyice koyu kıvam alıncaya kadar çırpalım. Daha sonra krem şantiyi buzdolabında 15 dakika dinlendirelim. Pişirdiğiniz pandispanya kekini 3 eşit parça olacak şekilde keselim, ardından ikinci parçayı kenarları 2 cm genişliğinde kalacak şekilde çember olarak keselim. Pandispanya kekinin en alt tabanının üzerine çember olarak kesilen keki koyalım. Muzların kabuklarını soyduktan sonra çemberin içerisine yerleştirelim. Üzerine önceden hazırladığımız krem şanti ile bir tümsek oluşturalım. Pandispanya kekinin kalan kısmını elimiz ile çok bastırmadan hafifçe ufalayalım. Ardından ufalanan kekleri krem şantili olan tümseğe çok bastırmadan hafif bir şekilde saralım. Bu şekilde buzdolabında yaklaşık olarak 2 saat kadar pandispanyalı köstebek pastayı dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }