{ "title": "Muzlu Pasta", "image": "https://www.kostebekpasta.gen.tr/images/muzlu-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 18:28:12", "author": "Mehmethan", "article": [ { "article": "Muzlu pasta çok sevilen pastalardan biridir. Hazır pastalar kadar görünüşü olmasa bile evde yapıldığı için muzlu pasta kadar lezzetli olamaz. Ev yapımı yaş pasta hem yaparken çok zevk verir hem de daha taze olduğu için çocuğunuza ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz.
Muzlu pastayı kullanacağımız yerler örneğin bir doğum günü olabilir. Bir annenin çocuğu için verebileceği bir hediye olarak hem de doğum günü pastası olarak da verilir. O zaman o pasta anne için o kadar özen ve düzenle yapılır. Bu durumdan annede çok mutlu olur.

Şimdi gelelim muzlu pastanın yapılışı ve tarifine

Muzlu pasta tarifi deneyimimi sizlerle paylaşıyorum.

Muzlu pasta yaparken pandispanya kekine ihtiyaç duyacağız.

Muzlu Pasta Kreması
Muzlu Pasta Üstü için
Muzlu Pasta İçi
Muzlu Pasta nasıl yapılır?

  1. Yumurta ve şekerler derin bir çırpma kabına koyularak beyazlaşıncaya kadar 5-6 dakika çırpılır. Daha sonra çırpılan malzemelerin üzerine iki yemek kaşığı süt eklenir. Son olarak içerisine un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenip bütün malzemeler hafifçe karıştırılarak birleştirilir.
  2. 2. Hazırladığımız hamuru pişime kâğıdı serilmiş bir fırın tepsisine pandispanya hamuru her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde dönülerek 180 derecede pişirilir. Hamur ince olduğundan pişirme süresi kısa olacaktır. Fırından çıkarılan pandispanya hamuru yağlı kâğıttan çıkarılır, soğumaya çıkarılır.
  3. 3. Yine derin bir çırpma kabına krema için: Soğuk sütün içerisine nişasta, un ve şeker konulur. Ocakta sürekli karıştırılarak krema göz göz oluncaya kadar pişirilir. Vanilya eklenerek altı kapatılır, ılınmaya bırakılır.3-4 dakika çırpılır.
  4. 4. Ilınan pandispanya üç eşit parçaya bölünür. İlk parça servis tabağına alınır. Üzeri sütle hafifçe ıslatılır. Bir miktar kremadan süzülerek üzerine bir bütün taze muz uzunlamasına ikiye bölünerek yerleştirilir. Üzerine diğer pandispanya parçası hafifçe yerleştirilir. Yine hafifçe sütle ıslatılır. Kremadan her tarafına sürülür. Üzerine diğer muz aynı şekilde yerleştirilir. Üçüncü parçada sütle hafif ıslatılır ve muzların üstüne konulur. Kalan krema muzlu pastanın her tarafına düzgünce sürülür.
  5. 5. Çikolata ısıya dayanıklı bir kabın içine konulur. İçinde su bulunan ve kaynayan çaydanlığın ağzına yerleştirilerek benmari (Bain maria) usulü eritilir. Alışkanlık olması istenilirse içerisine bir yemek kaşığı kadar süt konularak karıştırılır. Bir çöp şişe batırılarak krema ile kaplanan pastanın üzerine istenilen şekillerde süsleme yapılır. Muzlu pasta en az 4-5 saat dolapta kaldıktan sonra soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
" } ] }