{ "title": "Muhallebili Köstebek Pasta", "image": "https://www.kostebekpasta.gen.tr/images/muhallebili-kostebek-pasta.jpg", "date": "22.01.2024 00:15:48", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Muhallebili köstebek pasta, Pasta yapmayı da yemeyi de seven bir milletiz diyebilirim. Pasta yapmak hem ruhunu dinlendirir hem de midenin doymasını sağlar. Pasta yapmak eğlenceli bir iş ve bütün stresinizi almanızı sağlayacak bir iştir. Pasta yapmak kolay bir iş gibi görünse de aslında bazen pasta yapmak bazen çok zor olabilir. Bu da yapmış olduğumuz pastaya bağlıdır. Benim içinde pasta yapmak çok keyifli bir iştir. Bugün de sizlere hem görüntüsü itibari ile hem de tadı itibari ile çok güzel bir pasta tarifi vereceğim. Eminim köstebek pastayı hepiniz yapıyorsunuzdur. Benim vereceğim tarifte çok güzel, lezzetli bir tarif. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Muhallebili köstebek pastanın keki için gerekli olan malzemeler
Muhallebisi için gerekli olan malzemeler
Muhallebili köstebek pasta nasıl yapılır?

Muhallebili köstebek pasta için ilk olarak kekini yapmamız gerekiyor. Kek için ilk olarak klasik olarak şeker ve yumurtayı bir kabın içerisine alın ve iyice çırpın. Yumurta ve şekeri iyice çırparsanız eğer kekiniz daha çok kabaracaktır. Şeker ve yumurta beyaz bir renk alana kadar çırpın. Çırptıktan sonra süt ve sıvıyağı ekleyip bir kaşık veya spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin. Bu aşamada mikser kullanmayın ki kekin hamuru sönmesin. Daha sonra kakaoyuda ekleyip karıştırın. En son olarak ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat kadar bir sürede keki pişirin.

Kek pişerken biz aynı zamanda muhallebiyi pişirelim. Muhallebi için ilk olarak süt ve şekeri bir sos tenceresine alın ve iyice çırpın. Daha sonra unu da ekleyin ve unu eriyene kadar yani açılana kadar çırpın. En son olarak Hindistan cevizini de ekleyip ocağın üzerine koyun. Muhallebi kaynayana kadar sürekli karıştırın. Karıştırmazsanız eğer un topak topak olacaktır. Kıvam almaya koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve biraz kaynatın. En son olarak ocağın altını kapatın ve margarini ekleyip karıştırın ve yağı eritin. Yağ eridikten sonra vanilyayı ekleyin.

Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve bir bıçak veya ip yardımı ile keki ortadan ikiye bölün. Böldükten sonra kekin üst kısmını bir kâsenin içerisine koyun. Koyduğunuz kâse yuvarlak ve derin bir kâse olsun ki kek köstebek gibi olsun. Keki koyduktan sonra pişirdiğiniz muhallebiyi koyup içerisine isterseniz muz veya damla çikolata koyabilirsiniz en son olarak kekin diğer parçasını da muhallebinin üzerine düz olacak şekilde yerleştirin ve biraz bastırın. En son olarak pastanın üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında bekletip sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }