{ "title": "Köstebek Yaş Pasta Tarifi", "image": "https://www.kostebekpasta.gen.tr/images/kostebek-yas-pasta-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 03:41:04", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Köstebek yaş pasta tarifi; Değişik ve farklı lezzetlerin yanında bir diğer önemli konu yapılacak pastanın görüntüsü ve şeklidir. Ayrıca malzeme olarak çok çeşitlilik göstermeyen köstebekli yaş pasta tarifi herkesin yapabileceği çok basit yaş pastaların başında gelir. Her kadının mutfaktaki maharetini sergileyebileceği bu lezzetli yaş pastanın bugün yapılışını ve tarifini vereceğim.

Köstebek Yaş Pasta Tarifi İçin gereken Malzemeleri
Krema için
Köstebek Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce pastamızın kreması için gereken malzemeler önünüze alınmalı ve bir tencere içerisine süt un ve şeker ilave edilerek ocakta orta ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilmelidir. Daha sonrasında hazır olan kremamız soğuyup dinlemesi için bir kenarda bekletmeye alınır. Krema soğuduktan sonra içerisine çok az süt vanilya ve krem şanti ilave edilerek bir robot yardımıyla çırpılır. Daha sonra içerisine Hindistan cevizi ve Antep fıstığını ilave edilerek tekrar karışana kadar karıştırılır. Kremamızın koyu bir kıvam alması gerekiyor. Gelelim pastamızın hamurunun yapılışına, Pandispanya hamurunu yapmaya başlamak için öncelikle yumurtalar, şeker ile beyazlaşana kadar karıştırıcı ile çırpılmalıdır. İyice kabarıp şekeri eridiğinde içerisine süt ve sıvı yağda eklenerek tekrar çırpıldıktan sonra en son nişasta, un, kakao ve kabartma tozu eklenerek iyice karışması sağlanır.

Hamurumuz homojen kıvama geldiğinde daire şeklinde bir orta boy borcama dökülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırına pişmesi için yerleştirilir. Ortalama olarak 25 dakikada pişecek olan pandispanyamız piştiğinde fırından çıkartılarak soğumaya bırakılır. Hamuru paralel şekilde üst kısımdan bir parmak aşağıdan keserek dairesel bir şekil verilir. Daha sonra üzerine ince ve uzunlamasına dilimlediğimiz muzlar belli aralıklara yerleştirilerek üzerine kenarda soğumaya bıraktığımız kremamız boşaltılarak koyulur. Kalan pandispanya parçaları ufalanarak üzerine eşit şekilde serpiştirilerek yerleştirildikten sonra pastamızın üzeri kapatılarak ortalama altı saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Artık köstebek yaş pasta hazır ve servis edilebilirdir. Özellikle beş çayı misafirlerinize zevkle ikram edebileceğiniz değişik ve lezzetli bir pastadır.

Afiyet olsun.

" } ] }