{ "title": "Köstebek Pasta Kreması", "image": "https://www.kostebekpasta.gen.tr/images/kostebek-pasta-kremasi.jpg", "date": "21.01.2024 08:12:30", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Köstebek pasta kreması, lezzetli ve damakta bırakacağı güzel tat çok önemlidir. Köstebek pastanın olmazsa olmazı kremasıdır. Krema tadı, bir pastanın en önemli özelliğidir. Tadı, lezzeti kesinlikle çok önemlidir. Margarin veya yağ tadı hissi gelmemesi gerekir. Bu yüzden köstebek pasta kremasını yaparken margarin kullanılmamalıdır. Aşağıdaki köstebek pasta kremasının yapımı oldukça kolay olmasının yanında hem lezzetli hem de nefis bir tariftir. Köstebek pasta kremasında aşağıdaki vermiş olduğumuz tarifi denedikten sonra kesinlikle bir daha hazır kremalar kullanmayacaksınız ve yemeyeceksiniz. Bu tarifi kolaylıkla deneyebilir ve yapabilirsiniz. Köstebek pasta kreması için gereken aşağıdaki malzemelere bir göz atalım.

Köstebek pasta kreması için gerekli malzemeler
Köstebek pasta kremasının yapımına başlayalım. Süt, un, şekeri derin bir tencere içine koyarak ocağın üzerinde orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca tencerenin dibi tutabilir, hızlıca karıştırmak gerekir. Bu kremanın püf noktası sürekli karıştırmaktır. Hızlıca karıştırarak 2-3 dakika kaynatalım. Krema koyulaştıktan sonra bir kenara soğumaya bırakalım. Diğer taraftan da çok az süt ile bir paket krem şantiyi hazırlayalım. Daha sonra soğuyan, hazırladığımız krema içine yaptığımız krem şantiyi ve vanilyayı ilave edip iyice çırpalım. İyice çırptıktan sonra hazırladığımız krema içerisine yarım su bardağı Antep fıstığı ve Hindistan cevizini ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız bu karışım oldukça koyu bir kıvam olması gerekmektedir, koyu kıvam olduğu takdirde köstebek pasta kreması hazır demektir.
" } ] }