{ "title": "Çilekli Köstebek Pasta", "image": "https://www.kostebekpasta.gen.tr/images/cilekli-kostebek-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 08:19:32", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Çilekli Köstebek Pasta, büyük küçük herkesin severek yediği köstebek pastayı isterseniz çile ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. Genellikle köstebek pastalar sade olarak hazırlanarak tüketiliyordu, ancak şimdi arasına krema ile farklı lezzetteki meyveler ile hazırlanabilir. İsterseniz köstebek pastanın arasına çilek dışında muz, kivi, vişne gibi farklı lezzetteki meyveleri ilave ederek hazırlanabilir. Ayrıca çilekli köstebek pasta yapılışı hem çok pratik hem de çok hoş bir görünüme sahip olan mükemmel bir lezzettir. Çilekli köstebek pasta oldukça hafif bir lezzette tatlı olduğundan dolayı herkes tarafından en sık tercih edilen bir tatlı çeşididir. Köstebek pasta küçük bir tepeyi andırdığı için o tepenin içinde muhteşem bir lezzette krema ve meyve parçaları saklamaktadır. Eğer sizlerde bu mükemmel lezzetteki çilekli köstebek pastanın tadını merak ediyorsanız, en kısa zamanda yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Çilekli Köstebek Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Arası için
Çilekli Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş bir kabın içine yumurtayı ve toz şekeri ilave ederek mikser ile iyice çırpıyoruz, ardından sütü, kakaosu, şekerli vanilya ve tereyağı ilave edilerek iyice çırpılır. İçine unu ve kabartma tozunu ilave edip aynı kek kıvamında olacak şekilde hazırlayalım. Kelepçeli (26 cm) yuvarlak kek kalıbının içini yağlayın ve hazırladığınız keki kalıba dökelim. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtalım ve hazırladığımız keki içine koyarak pişirelim. Kek kızarmaya başlayınca fırının ayarını 150 dereceye indirelim ve kürdan testi uygulayarak kekimizi tam kıvamında pişirelim. Fırından keki çıkarınca hafif ılıdıktan sonra servis tabağına alalım. Kekin kenarlarını 1 cm kalacak şekilde ayarladıktan sonra bıçak ile içini oyarak boşluk hazırlayalım. Kekten çıkan parçaları soğuması için başka bir tabağın içine alalım. Bu arada kremayı hazırlamak için büyük bir kâsenin içerisine souk sütü, krem şantiyi ve krema sertleştirici ilave ederek mikser ile iyice koyu kıvam alana kadar çırpıyoruz ve önceden küçük parçalarda doğranan çilekleri ilave dip karıştırıyoruz. Daha sonra kekin oyduğumuz kısmını çilekli krema ile iyice dolduruyoruz. Kekten çıkardığımız parçaları elimiz ile hafif bir şekilde ufaladıktan sonra krem şantinin her tarafını bastırmadan kapatıyoruz. Tepe kısmını çilekler ile süslüyoruz. Ardından buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyin ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun.
" } ] }