{ "title": "Çikolatalı Köstebek Pasta", "image": "https://www.kostebekpasta.gen.tr/images/cikolatali-kostebek-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 12:54:30", "author": "Fikriye", "article": [ { "article": "Çikolatalı Köstebek Pasta Malzemeleri

3 oda sıcaklığında yumurta.

1 su bardağı toz şeker.

1 kahve fincanı su.

50 gr. Kakao.

3 kahve fincanı un.

1 paket Dr. Oetker kabartma tozu.

1 paket Dr. Oetker vanilya.

80 gr. Bitter çikolata.

KREMASI

3 su bardağı soğuk süt.

4 yemek kaşığı tepeleme un.

4 yemek kaşığı toz şeker.

1 tatlı kaşığı tereyağı.

Hindistan cevizi.

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri bembeyaz köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Suyunu ekleyip tahta spatula ile karıştırıyoruz, un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu eleyip ekleyerek spatula ile karıştırıyoruz. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip onu da karışıma ekleyip pişirme kâğıdı serili 24 cm. Çapında kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişerken krema malzemelerini tereyağı, vanilya ve Hindistan cevizi hariç çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alınca içine, tereyağı, vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip mikserle çırpıyoruz. Derin bir kâse içine streç film kaplayıp pişen kekimizin üst tabanını alta yerleştiriyoruz. Ortasını krema ile kaplıyoruz kalan kek parçasını da kapatıp üstüne süt gezdirip buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. Servis tabağına ters çevirip robottan geçirilmiş kek parçalarıyla kaplayıp servis yapıyoruz.
" } ] }